Milyen termékekkel szervezz öko rendezvényt?

Milyen termékekkel szervezz öko rendezvényt?

Ha egy „környezetbarát” eseményt szeretnél rendezni, akkor érdemes a legelején kezdeni.

A választott helyszín támogatja e környezetbarát szemléletmódot, képes-e az ilyen jellegű igények kiszolgálására? Éppen ezért az első a környezet, vagyis a helyszín megválasztása.  
Fontos kitérni arra is, hogy hazaiaknak szánt öko rendezvényről van-e szó, vagy külföldi partnerek is részt vesznek rajta. Utóbbi esetben azt is érdemes szem előtt tartani, hogy a repülőtér, illetve a színhely és a szállások milyen távolságra van egymástól, és milyen tömegközelekedési eszközök érhetők el. Minél közelebb vannak ezek, annál alacsonyabb lesz a szénlábnyom. Ha ezek a távok elenyészők és akár gyalogosan is megközelíthető minden, beleértve az éttermeket is, akkor annál kisebb lesz a környezeti terhelés.

Lényeges a megfelelő partnerek megválasztása, akik támogatják a zöld tevékenységet és szintén környezettudatos elvek vezérenek.

Következő lépésként, hogyan érhetjük el, hogy papírmentesek legyünk, vagy újrahasznosított papírból készült eszközöket, termékeket használjunk?
Például papírmentesen:

  • meghívó digitális formában való kiküldése,
  • a jegy nyomtatás nélkül, elektronikusan is érvényesíthető,
  • a napirend alkalmazásban való nyomonkövetése.

Bambusz borítású mobiltöltő

Bambusz környezetbarát power bankA környezettudatosság nevében készülhetünk bambusz borítású power bankokkal, ami célszerű és hasznos tárgy a rendezvényen, ha mindenféleképpen törekedni szeretnénk a minden mentességtől.

Minden más esetben válasszunk újra felhasznált anyagokat, maradjunk távol az eldobható eszközöktől.

Kulacs újrahasznosított műanyagból 

Természetesen ne egyszer használatos műanyag palackokban kínáljuk a vizet, hanem használjunk asztalon elhelyezett vizes kancsókat üvegpoharakkal.
Ám rendezvény típusától függően 100%-ban újrahasznosított műanyagból készült ivópalack is tökéletes alternatíva lehet.

PapírtáskaEmblémázható papírtáska

A rendezvény résztvevőinek szánt reklámajándékokhoz logózható papírtáskát válasszunk. Tárolásra ez a legkedvezőbb árú termék, ám teljesen természetes és mutatós juta anyagból készült vászontáskák közül is válogathatunk.

Újrafelhasznált papríból készült írószerek

Zöld jegyzetfüzet logózássalA szóróajándékként kínált termékek mind-mind beszerezhetők újra felhasználható vagy naturális anyagokból. Jegyzeteléshez szükséges reklámajándékok elengedhetetlenek, hiszen nem mindenki számára praktikus az információk feljegyzése digitális formában. Éppen ezért többféle újrahasznosított papírból és kartonból készült füzet, toll és mappa közül lehet szemezgetni.

Fából készült kártya- névjegykártya tartó

A résztvevő cégek részére egy rendezvény számos Fa kártyatartóelőnnyel jár, ezért megtesznek mindent, hogy a leendő vevőkben jó benyomást tegyenek. Névjegykártya az üzleti életben mai napig fontos szerepet tölt be, ezért egy logózható fából készült névjegykártya tartóval is megajándékozhatjuk az új, leendő ügyfeleket.