Praktikák egy környezettudatosabb életért

Praktikák egy környezettudatosabb életért

Egyre nagyobb szerepet kap mindennapjaink során is a környezetvédelem. Ez nem véletlen, hiszen folyamatosan érezhetőbbé válik, hogy bolygónk megsínyli rohanó életmódunkat, a túlnépesedést és sajnos a felelőtlen viselkedésünket is. Mind gyártói és fogyasztói oldalról is észrevehető az egyre nagyobb igény környezettudatosabb termékekre illetve megoldásokra. Cikkünkkel szeretnénk adni néhány tippet, amiket hétköznapi életünkbe is egyszerűen beépíthetünk.

Nem kell az eldobható...

Ha vásárlásaink alkalmával szem előtt tartjuk ezt az egy mondatot, máris sokat tettünk bolygónk egészségéért. Az egyszer használatos műanyag termékek, eldobható evőeszközök, poharak, tányérok, bevásárlószatyrok, nejlonzacskók nagy mértékben felelőssek bolygónk állapotáért. Íme néhány tipp, amivel kiválthatjuk az eldobható termékeket.

1. Vizespalack

Legyen saját kulacsod, amit indulás előtt megtöltesz, így nem kell eldobható flakonos üdítőt vásárolnod út közben. Ha kiűrült, bármikor újratöltheted vízzel. Egyre több helyen kapni szűrőbetétes palackokat, melynek a szűrőjébe akár gyümölcsdarabokat is tehetsz, ezzel ízesítve a sima vizet.

Kulacs szűrőbetéttel

2. Coffe to go

Kávé nélkül nehezen indul a napod? Alig várod, hogy megvehesd a reggeli lattédat? Ez rendben is van. De mi lenne, ha ezentúl vinnéd a saját poharad? Divatos és praktikus, természetesen környezettudatos poharakat szinte már bárhol vásárolhatsz. És a papír poharakkal szemben megvan az az előnyük is, hogy a szilikon gyűrűnek köszönhetően nem égetik meg a kezed.

3. Ételhordó evőeszközzel

Számtalan formában kapható, példánkban egy salátás dobozt mutatunk be, melynek a tetejében egy villa és egy öntetes tálka is lapul. Ha végeztél csak elmosod és holnap kezdődik minden előről. 

4. Tudatos bevásárlás és tárolás

Rengeteg gondot jelent a környezetvédelemben, az óceánok élővilágáért folytatott harcban, a sok nem lebomló műanyag hulladék: palackok, nejlontáskák és zacskók. Kerüldd el ezen termékek használatát, készülj tudatosan a vásárlásra és hordj magadnál összehajtható, többször használatos bevásárlószatyrot. Ha zöldséget vásárolsz, ne tedd nejlonzacskóba, helyette inkább tartsd jól szellőző vászon szütyőkben. Ezeket akár magad is megvarrhatod a kedvedre való méretben.

Ha beépíted mindennapjaidba ezeket az apró trükköket, máris egy lépéssel közelebb kerültünk egy élhetőbb jövőhöz. És nem is olyan nehéz ugye?