Műanyagmentes Július

Műanyagmentes Július

Műanyagmentes Július

Hamarosan itt a július, és újra elérkezik az év azon hónapja, amikor emberek milliói csatlakoznak az utóbbi években egyre nagyobb sikernek örvendő kezdeményezéshez a műanyagmentes júliushoz. A „Plastic Free July” 2011-ben indult Ausztráliából, azóta világszerte elterjedt és immár 170 különböző országban követett kampány. Ennek a fenntarthatósági megmozdulásnak az a fő célja, hogy a résztvevők egy teljes hónapon át nemet mondjanak az egyszerhasználatos műanyagokra és, hogy olyan műanyagmentes alternatívákat keressenek, amelyeket bele tudnak építeni a mindennapi életükbe. Az akciót a lassan lebomló műanyagok környezetkárosító hatása miatt hozták létre, hiszen éves szinten 300 millió tonna műanyag szemetet termelünk, amelyből körülbelül 8 tonna Földünk óceánjaiba kerül és több száz év a lebomlási idejük.

A hónap, amikor tudatosabbak vagyunk

Csatlakozással mi is segíthetünk, hogy minél kevesebb műanyag kerüljön használatra a mindennapok során. Hosszú távon az egyszerhasználatos műanyagok elkerülése kifizetődő lehet, hiszen amire nincs szüksége az embernek az nem kerül a boltok polcaira sem. Ennek köszönhető a számos egyszerhasználatos termék (evőeszközök, szívószálak, fültisztító pálcák) forgalmazásának betiltása Hazánkban. Manapság már könnyen elérhető műanyagmentes alternatívákat lehet találni számos üzletben, nálunk pedig weboldalunkon találhattok logózható környezetbarát termékeket!
A műanyagmentes július megmozdulás segíthet megtenni az első lépéseket. Segítségként megosztunk veletek pár tippet, amellyel könnyebb lesz elkezdeni a műanyagmentes életet.

Mit használj műanyag helyett

Elsőként a talán legfontosabb dolog, hogy figyeljünk a bevásárlásainkra. Tartsunk magunknál mindig vászontáskát, pamutból készült szatyrokat ezzel elkerülve, hogy az üzletekben kapott vagy vásárolt műanyag zacskókat hazaérve a kukába rakjuk. Ehhez javasoljuk a kis helyen elférő 100% pamutból készült Helakel bevásárlótáskánkat.

Környezetbarát pamut bevásárlótáskaA zöldségek, pékáruk számára is szükségünk lehet egy tárolóra a nejlonzacskó helyett! Ehhez ideális lehet egy olyan hálós pamut anyagú szatyor, ami nálunk megtalálható egyediesíthető Ecoshop zsák.

Emblémázható pamut szatyorA folyadékbevitel a mindennapjaink fontos részét képezi, ezért sokkal környezetkímélőbb és olcsóbb megoldás beruházni egy kulacsra, mint műanyag társait megvásárolni nap mint nap. Henzo kulacsunk méretének és anyagának köszönhetően nagyszerű opció lehet.

Logózható kulacs környezetbarátBefejezésként, jó dolog magunknál tartani evőeszközöket is. Egyszerhasználatos társaikat betiltották, viszont bambuszból készült alternatívával ezek könnyen helyettesíthetők, mint például a Plusin evőeszköz készletünk.

Bambusz evőeszköz cégeknek