Mit tekintünk környezetbarát terméknek?

Mit tekintünk környezetbarát terméknek?

Nem adhatunk választ erre a kérdésre egy egyszerű mondattal, hiszen több irányból is közelíthetünk a környezetbarát címkét kiérdemlő termékek felé. Sokszor a logikának ellentmondó tárgyakat is környezetbarátnak tekinthetünk egy-egy kiemelkedő tulajdonsága miatt. Cikkünkkel szeretnénk segíteni az eligazodást a zöld termékek között, ezért pontokba szedtük azokat a kritériumokat, ami alapján számunkra egy reklámajándék környezetbaráttá válik.

Az első ilyen kategória azon termékeket foglalja magában, amik a természetben már eleve megtalálható alapanyagok felhasználásával készültek, mint például a fa és a bambusz. Ezekből az anyagokból készülhetnek tollak, jegyzetfüzetek, konyhai eszközök és még számtalan mutatós és hasznos dolog, amik használatával mi is tehetünk valamit a környezetünkért.

Környezrtbarát zöld reklámajándékA következő kategória elemei előállításukkal, használatukkal vagy hulladékká válásukkal nem vagy kevésbé károsítják a környezetüket, mint társaik. Nézzünk néhány példát ezekre. Ide sorolhatunk minden olyan terméket, melyeknek tartós használatával kiválthatjuk az egyszer használatos, eldobható termékeket, például to go bögrék, kávéspoharak, vizespalackok. A felhalmozódott műanyag hulladékok, mind a talajt és élő vizeinket szennyezik, ezzel elpusztítva sok-sok állatot és terhelve a talajt le nem bomló szennyeződésekkel. Gondoljunk csak egy nyári fesztiválra, ahol alkalmanként több százezer ember megfordul, esznek, isznak az étkezdék által biztosított műanyag poharakból és étkészletekből, majd a szemetet jobb híján a földre dobálják. A többször használatos, elmosható poharak, evőeszközök használatával mindenki bolygónk fennmaradását szolgálhatja.

A harmadik kategóriába azokat a termékeket szedtük csokorba, melyek az energiagazdálkodásban vannak hasznunkra. Ilyenek a napelemes termékek, melyek eldobható erőforrások helyett a nap energiájából nyerik a működésükhöz szükséges energiát, legyen az akár egy elemlámpa, akár egy telefontöltő. Manapság már komplett házakat vagy üzemeket is működtetnek napenergiával, valamint erre alkalmas berendezésekkel a felesleges energiát tárolni is képesek. Vagy vegyük például a dinamós lámpákat, ahol nem a nap energiáját használjuk fel a működtetéshez, hanem a saját testünk által kifejtett erőt. Ugye mennyi mindent tehetünk együtt a környezetünkért.

Amennyiben cégének is fontos, hogy bolygónk minél tovább megőrizze természeti értékeit, ajándékozzon partnereinek, ügyfeleinek környezetbarát reklámajándékot és népszerűsítse a zöld szemléletet velünk.