Környezetbarát To go pohár – az új trend

Környezetbarát To go pohár – az új trend

Egy ilyen termék beszerzése igazán tudatos lépés. Gondoljunk csak bele a mai rohanó világban milyen sokan fogyasztják reggeli kávéjukat menet közben, akár az utcán ácsorogva, vagy egy pékségben, nyári melegben palackos üdítőket. Ezeket a kávékat, forró italokat, frissítőket mind eldobható műanyag vagy jól szigetelő habszivacs poharakban árulják, ami a fogyasztás után rögtön a szemétbe kerül, ezzel súlyos terhet róva környezetünkre. Hiszen ezek mind nehezen bomló anyagok, amik tömegével kerülnek a hulladékgyűjtőkbe. Szerencsére kis odafigyeléssel tehetünk azért, hogy az eldobható poharakból kevesebb kerüljön be a körforgásba, ehhez nem kell mást tennünk, mint beszerezni egy divatos to go poharat.

Mi is az a to go pohár?

Emblémázható pohárTöbbféle alternatívája létezik, anyagát és kivitelét tekintve is, magunk döntsük el melyik az, amelyikre szükségünk van. Vannak termoszbögrék, melyek melegen is tartják az italunkat, fedeles to go poharak szilikongyűrűvel, melyek nem égetik a kezünket, mint akár a hagyományos eldobható változatok. Kivételesen ebben a cikkben megemlítem a vizes palackokat is, mint to go pohár, mert az elmélet ugyan az, ha utazáshoz magunkkal visszük megtöltött palackunkat, nem kell eldobható műanyag flakont vásárolnunk. Ezek a termékek anyagukat tekintve lehetnek bambuszrost alapú, üveg, fém vagy műanyagból. Bármelyikre essen a választás egy műanyag termék esetében is sokat tettünk a bolygó fennmaradásáért, hiszen ha heti 5 napon át minden reggel megiszunk egy kávét út közben, éves szinten 200-nál is több hulladék pohártól óvtuk meg környezetünket. Így egy műanyag, többször használatos pohár vagy palack is lényegesen környezetbarátabb, mint eldobható társaik. És mivel egyre többen ismerik fel annak fontosságát, hogy felelősek vagyunk a bolygó egészségéért, így a gyártók is nagyobb hangsúlyt fektetnek arra, hogy termékeik készítéséhez nagy százalékban használjanak környezetbarát anyagokat. Élő példa erre a bambuszrost, mint alapanyag, mely műanyag bevonattal vízhatlan, ital és élelmiszer tárolására is alkalmas.

Egy fecske nem csinál nyarat…

…tartja a közmondás. De ha csak egy cég is környezetbarát terméket választ reklámajándék gyanánt, már tett valamit a fenntartható jövőért. Javasoljuk minden reklámajándékot kereső cégnek, hogy a választott termékre kérjen környezetbarát alternatívát.

Emblémázható vizespalack

Emblémázható környezetbarát termosz

Logózható vizespalack