Hulladékmentes életmód

Hulladékmentes életmód

Hulladékmentes életmód, hogyan?

Mielőtt megvennénk egy terméket, kérdezzük meg magunktól, valóban szükségünk van e rá? Mennyit használnánk, nincs e más hasonló termékünk már otthon és így tovább.

Nézzünk szét magunk körül a lakásban, hogy miből keletkezik a sok szemetünk és próbáljuk meg csökkenteni. Lehet, hogy a sok műanyagtól telik meg a szemetesláda? Ebben az esetben érdemes elgondolkodni, hogyan tudnánk minimásira szorítani a mennyiséget.  Lehet másképpen is csinálni? Hát persze! A következő a ötletekkel még közelebb kerülhetsz a hulladékmentes életmódhoz.

Hulladékmentes tippek

  • csomagolásmentes boltban vásárolni. Ehhez szükséges beszerezni néhány üveget és tárolóeszközt.

  • műanyag, egyszer használatos zacskók helyett varrjunk magunknak! Ez az egyik legjobb környezetbarát megoldás! Vagy vásároljunk kis szütyőket, melyekbe a gyümölcsöket, zöldségeket, pékárut helyezhetjük.

Kínálatunkba kaphatóak pamut, textil zacskók, melyekbe a piaci árut és a kenyeret is emblémázható pamut tárolómegvásárolhatjuk. Többféle méretben és emblémázási lehetőséggel egyediesíthető. Csökkentsük ezzel is a műanyag zacskók használatát, mutasd meg környezettudatos szemléleted!

  • műanyag szatyrok helyett válasszunk a vászon táskát, vagy régi jól bevált fonott kosarat a bevásárlásokhoz.

logózható pamut bevásárlótáskaHazánkban is nagy problémát okoznak a műanyag szatyrok használata, mert terhelik a környezetünket. Ennek okán mindig jó, ha magunknál tartunk egy tartós, pamutból készült darabot, hogy ezzel is csökkentsük a hulladéktermelést. Mondjunk nemet a műanyag szatyrokra és használjuk a saját bevásárlótáskánkat! Persze nem biztos, hogy mindig sikerül, de az erre való törekvés elismerendő. Mivel mindenki jár vásárolni, ezért tökéletes reklámhordozó is egyben, tökéletes reklámajándék lehet a cég megismertetéséhez!

  • a szemetet gyűjtsük szelektíven vagy próbáljuk meg újra felhasználni, amit lehet.

  • műanyag palackos italok helyett beszerezhetünk hordozható kulacsot.

A kulacsot mindig magunkkal vihetjük, bármerre is megyünk, így nem kell mindig újabb üveg kulacsásványvizet vagy üdítőitalt vásárolnunk nem kevés pénzért. Legyél tudatos vásárló, hiszen az ilyen tettekkel kevésbé terheled a Földünket.
Munkahelyen és otthon is jó szolgálatot tesz. Akik kevesebb folyadékot fogyasztanak, mindenképpen pozitív hatással lesz rájuk.
Kínálatunkban található alumínium, üveg vagy teljesen újrahasznosított műanyagból készült darabok.